• Verslag F-jeugd toernooi

  Zondag 13 september 2020,

  Sporthal de Koel in Borger

  Het 1e toernooi voor het 12-koppige F-jeugd team! Blije en ook gespannen koppies komen zondagochtend rond de klok van 9 sporthal de Koel binnen!

  Eerst de handjes desinfecteren en goed de looproute volgen richting de tribune, zaal en kleedkamers zijn de teams, coaches en ouders er klaar voor!

  Het is natuurlijk allemaal wat anders nu met het welbekende coronavirus, maar alles is onder controle en de wedstrijden kunnen beginnen!

  De 1e wedstrijd voor Borger is tegen HVE 2000 uit Erica. De meiden van Erica hebben zo te zien al wat meer ervaring en spelen al leuk! Maar daar zijn de enthousiaste meiden van Borger niet van onder de indruk en doen gewoon hun ding! Het doel wordt goed verdedigt door de meiden van Borger die allemaal enthousiast om de beurt naar het doel sprinten. Er gaan wel een aantal ballen in maar de meiden staan daar 1 voor 1 als bikkels in het doel! Knap hoor!! In de aanval doen ze ook erg hun best en scoren 1 keer. De eindstand van deze wedstrijd is: 1 – 6.

  De 2e wedstrijd is tegen Jahn II uit Stadskanaal Zij hebben een gemengd team met jongens en meisjes. Ook met wat leeftijdsverschil en wel gelijkwaardig in spel met de meiden van Borger. Deze wedstrijd gaat daarom ook gelijk op. Na 1 gespeelde wedstrijd zie je al dat het steeds beter gaat. Het is nog spannend op het laatste moment maar deze wedstrijd eindigt met een gelijkstand van 3-3. Knap gedaan!

  En dan alweer de laatste wedstrijd tegen H.V.C. uit Barger-compascuum. Ook een gemengd team, met ook een paar grote jongens er tussen maar Borger laat zich niet uit het veld slaan hoor! Ze spelen een paar keer goed over, onderscheppen de bal en scoren ook weer. Deze wedstrijd eindigt in: 2 – 6.

  Na elke wedstrijd spelen de teams een shoot out, dan mogen ze allemaal een keer op het doel schieten en op het doel staan. Hoe leuk is dat!

  Wat hebben ze het goed gedaan met elkaar! Na de laatste wedstrijd krijgen ze nog drinken met wat lekkers erbij om te vieren dat ze zo goed hun best hebben gedaan en dat het 1e toernooi gespeeld is. Op naar de volgende.. op 27 september OP Erica.

  Hier nog een paar stukjes van de speelsters zelf:

  Saar: Na de wedstrijd gingen we high fives geven aan de tegenstander, dat vond ik leuk!

  Elin: Ik vond het heel erg leuk om te handballen! Het allerleukste vond ik dat ik het allereerste punt heb gemaakt.

  Amy: Ik vond het heel leuk om keeper te zijn. En de shoot out vond ik ook heel leuk.

  Roos: Ik vond het heel leuk om op het doel te schieten met de shoot out!

  Nynke: Leuk, leuk, leuk!!!!!!