• S.V. Hoogersmilde 1 – HV Borger DS2

Zondag 3 februari stond de uitwedstrijd tegen de nummer 2 van de competitie op het programma. Begin november werd er in Borger gelijk gespeeld. Na de wedstrijd heerste het gevoel dat er een punt was verloren en de ploeg was gebrand om deze keer echt twee punten te behalen. Die punten moesten gehaald worden zonder Ilona en Marrissa die beide afwezig waren.

Vanaf de eerste minuut lieten we zien dat we naar Smilde waren gekomen voor de winst. Verdedigend stonden we sterkt en vooral als een team, de ruimtes die Hoogersmilde toch kreeg konden ze meestal niet benutten door goed keepers werk. Aanvallend speelde we vol overtuiging en profiteerde we volop van de ruimtes die we kregen. Hoogersmilde staat natuurlijk niks voor niks tweede in de competitie en ook zij lieten zien wel degelijk te kunnen handballen. Ondanks dat Hoogersmilde af en toe wat tegengas gaf waren wij handballend toch zeker de betere ploeg gedurende de eerste dertig minuten. Door wat aanvallende slordigheden en af en toe wat laat reageren in de dekking lukte het niet om afstand te nemen van de tegenstander. Hierdoor bleef de ruststand steken op 6-6.

In de rust werd afgesproken het getoonde spel door te zetten, af en toe nog iets zuiniger op de bal te zijn en wat feller in de dekking. Met deze afspraken in het achterhoofd begonnen we goed aan de tweede helft, af en toe kon Hoogersmilde nog een doelpuntje meepakken, maar het was vooral Borger dat het spel bepaalde. Met nog 12 minuten op de klok en een 10-14 score op het bord leek het een kwestie van rust bewaren en uitspelen. Met het bewaren van die rust hadden we echter best wel wat moeite, en Hoogersmilde kwam langzaam weer dichterbij. De voorsprong van 4 doelpunten verdween als sneeuw voor de zon en zo keken we 5 minuten voor het einde van de wedstrijden ineens tegen onze eerste achterstand aan. Het mooie van dit team is dat we altijd vechten voor de bal en de punten en dankzij deze instelling en houding kwamen we toch weer op een 15-16 voorsprong. Helaas wel de laatste voorsprong van de wedstrijd , in de laatste 90 seconden weet Hoogersmilde nog 2x te scoren en waren zijn na 60 minuten handbal de onterechte winnaar van deze spannende wedstrijd. De ploeg die 60 minuten lang de betere was en als team heeft gevochten voor wat het waard was verliest voor de 5de keer dit seizoen met 1 doelpunt verschil.

Volgend weekend nieuwe ronde nieuwe kansen. Aanstaande zondag 10 februari komen de studenten van de Cirkeltijgers uit Groningen uit bezoek. De uitwedstrijd werd met 1 punt verschil gewonnen, het beloofd een spannende wedstrijd te worden.