• HV Borger start competitie met nipte nederlaag.

  De handbaldames van Borger hebben de eerste wedstrijd in de Hoofdklasse niet weten te winnen. Op bezoek bij TVO uit Hengevelde werd met het kleinste mogelijke verschil verloren: 21-20. Des te zuurder omdat Borger in het laatste kwart van de tweede helft steeds op een doelpunt voorsprong stond. De voorsprong werd echter in de slotminuten verspeeld, waardoor de dames met een nederlaag huiswaarts keerden.

  Borger werd vorig seizoen overtuigend kampioen in de 1e klasse en hoopt zich ook dit seizoen te kunnen bewijzen in de hoofdklasse. Tegenstander TVO eindigde vorig jaar als derde in de hoofdklasse, wat voor Borger direct een mooie graadmeter betekende. De groenwitte brigade moest het stellen zonder doelvrouw Mariska Kinds, maar mocht daarentegen wel rekenen op de terugkeer van Martje Kruit. Danielle nam de plek in van Mariska en speelde uiteindelijk een verdienstelijke wedstrijd.

  Borger keek na vijf minuten spelen tegen een 2-0 achterstand aan en leek toch even te moeten wennen aan dit niveau. Maar al snel bleek dat Borger prima mee kon en daardoor ontspon zich een boeiend schouwspel. Borger kwam vlot op 2-2 via doelpunten van Jolein, die ook nummertje drie voor haar rekening nam. De teams hielden elkaar mooi in evenwicht en de scores gingen over en weer waardoor een 9-9 ruststand een logisch gevolg was. 
  Yvonn (3x), Janine(2x) en Rianne troffen voor rust doel namens Borger.

  In het begin van de tweede helft wist TVO toch een klein gaatje te slaan naar 13-11, maar dit werd vlotjes hersteld door de dames. Yvonne zorgde tussendoor nog met haar 4e en 5e van de avond voor een 11-11 tussenstand. De marge van twee doelpunten achterstand werd door Borger omgezet in een 13-14 voorsprong dankzij goals van Miranda, Yvonne en Janine. Het werd er nog mooier op nadat Alma ook haar doelpuntje meepikte. Met nog een kwartier op de klok leken de kansen op een overwinning voor Borger zeker aanwezig. Het bleef echter ongemeen spannend en steeds bleef het verschil slechts 1 doelpunt in het voordeel van Borger tot aan vijf minuten voor het einde. Alma, Janine (2x), en Miranda (2x) hadden de stand op 19-20 gebracht in het voordeel van Borger. De wedstrijd bleek uiteindelijk net even te lang te duren voor Borger, dat de voorsprong niet wist vast te houden. Nadat TVO langszij was gekomen lukte het de thuisploeg ook nog om de volledige buit in eigen huis te houden, waardoor Borger uiteindelijk teleurgesteld afdroop. Naast de nederlaag was het uitvallen van Emma, met een vervelende knieblessure, misschien een nog wel grotere tegenvaller en is het te hopen dat het met de ernst van de blessure enigszins meevalt.

  Desondanks geeft de wedstrijd genoeg perspectief voor de komende wedstrijden en weet Borger in ieder geval dat het ook op dit niveau prima mee kan. De volgende wedstrijd is aanstaande zondag om 13:40 uur in sporthal De Koel. Dan is Hacol ’90 de tegenstander.