• HV Borger DS2 - Cometas

    Borger verliest voor de tweede keer dit seizoen van Cometas

    De eerste ontmoeting met Cometas dit seizoen eindigde in een dikke nederlaag. Begin oktober werd er in Leeuwarden met 26-12 verloren. Maar al de hele week was er het gevoel dat er vandaag revanche moest worden genomen. Zonder Emma maar met Saskia en Agnes binnen de lijnen moest het gaan gebeuren.

    De wedstrijd begon goed en via een schot van afstand kwam Borger op voorsprong. Het was in de dekking nog een beetje zoeken naar de ideale tactiek, dit resulteerde in twee tegen doelpunten op rij. Waar wij nog zoekende waren in de dekking leunde Cometas op een sterke en goed georganiseerde verdediging. Aanvallend was het lastig om het gaatje te vinden in hun dekking, maar door goede druk vanuit beide hoeken kwam er regelmatig een gaatje voor de opbouwers. In de dekking was ook de juiste tactiek gevonden en door hun meest scorende speelster helemaal vast te zetten, werd het voor Cometas steeds lastiger om te scoren, de ballen die wel op het doel gegooid werden konden vaak gestopt worden door de keepster. Beide ploegen scoorde om en om en het spel ging gelijk op. Dit resulteerde in een 9-9 ruststand.

    In de rust heerste het gevoel dat we deze wedstrijden moesten kunnen winnen. Er werd afgesproken om er nog een schepje boven op te doen en samen te gaan vechten voor de overwinning. Zo scherp als de afspraken waren zo zwak begonnen we aan de tweede helft.  Een niet scherpe dekking zorgde voor 6 tegen doelpunten achter elkaar en bij een stand van 10-15 leek de wedstrijd gespeeld. We gaven niet op en langzaam keerde de wedstrijd, de meest scorende speelster van Cometas werd weer vastgezet en we kwamen terug tot 14-15. Een paar knappe reddingen van onze keepster voorkwamen dat Cometas uitliep maar konden niet voorkomen dat we 5 minuten voor het einde van de wedstrijd tegen een 15-17 achterstand aankeken. In de laatste minuut maakte we nog de 17-18 maar het was niet genoeg voor de overwinning.

    Deze wedstrijd hadden we zeker kunnen en misschien wel moeten winnen maar het mocht vandaag niet zo zijn, we nemen genoeg leer en verbeterpunten mee naar volgende week. Wanneer we op zondag om 13.45 in Paterswolde spelen tegen de nummer 4 van de competitie Actief Paterswolde.