• Borger maakt gehakt van koploper B.W.O.

  Na drie nederlagen op rij werd het wel eens tijd voor een overwinning voor de handbaldames van Borger. Dat moest dan gebeuren tegen koploper BWO, maar vooraf gezien kon dat als een loodzware opgave worden bestempeld. De ploeg uit Hengelo had tot nu toe al haar wedstrijden gewonnen.

  Toch waren de dames van Borger niet onder de indruk, want die gingen zeer furieus van start. De thuisploeg was veel feller en scherper dan de bezoekers en in een hoog tempo werd er goed verdedigd en werd de ene goal na de andere goal gemaakt. Na ruim een kwartier spelen stond er maar liefst een tussenstand van 9-1 op het scorebord. Een ongelofelijke weelde voor Borger dat erg goed stond te spelen.

  De bezoekers moest even bijkomen van de felle start van Borger en kwamen langzamerhand iets beter in de wedstrijd. Met het maken van doelpunten had BWO echter de grootste moeite, mede ook dankzij goed keeperswerk van Mariska. De rust werd bereikt met een 12-6 tussenstand en dus zochten de dames met een lekker gevoel de kleedkamer op.

  Zorg was dat, dat goede gevoel ook in de tweede helft werd vastgehouden. De eerste minuten verliepen nog wat moeizaam, maar verder dan een verschil van 5 doelpunten kwam BWO niet. Borger had al snel weer de turbo gevonden en liep al gauw weer uit naar een hele ruime marge van maar liefst tien doelpunten. Daarmee was de wedstrijd al vroegtijdig gespeeld en dat gaf ruimte om wat wisselingen door te voeren, zodat ook wat junioren speeltijd konden meepikken. De eindstand werd uiteindelijk op 24-14 bepaald, waarmee Borger eindelijk haar eerste overwinning van het seizoen behaalde.

  De doelpunten werden vandaag gemaakt door Jolein (6x), Yvonne (6x), Jenny (4x), Martje (3x), Janine (3x), Rianne en Nan.

  Zaak is nu om het vertoonde spel van deze zondag door te trekken naar de komende wedstrijden zodat de weg omhoog op de ranglijst kan worden ingezet. Volgende week reist Borger af naar Emmen, waar E&O 2 de tegenstander is.