• Borger Dames 1 - V&S 1

    De handbaldames van Borger hebben hun eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen verloren. In Sporthal de Koel stonden de dames lang voor, maar in de tweede helft keerde de wedstrijd en won V&S uiteindelijk met 13-15.

    Onder leiding van de nieuwe trainer Fokko Bos startte Borger fanatiek aan de wedstrijd. Een flitsende start, waarbij het binnen een mum van tijd al 3-0 stond. Janine maakte de eerste goal van het seizoen namens Borger door middel van een snelle break. Tevens zorgde ze ook voor de 2-0, waarna Jolein er 3-0 van maakte.

    Een uitstekende start, dat ook een vervolg kreeg met een 5-1 voorsprong. De vier doelpunten voorsprong was een ruime marge voor Borger, dat Martje en Jolein zag scoren. De bezoekers uit Groningen deden wel wat terug en kwamen op 5-3 door twee prima schoten. De dames behielden echter steeds een verschil van twee aan doelpunten voorsprong tot aan de rust. Die werd bereikt met en 9-7 voorsprong. Alma, Janine, Lisanne en Jolein middels een strafworp waren de doelpuntenmakers.

    Een prima eerste helft die in de tweede helft helaas geen vervolg kreeg. Langzaam maar zeker keerde de wedstrijd en kwam V&S terug tot 10-10. Jolein scoorde alweer haar vierde, maar V&S kwam steeds beter in de wedstrijd. Bij Borger leek de pijp langzaam maar zeker leeg te raken, maar het knokte wel voor wat het waard was. De wedstrijd werd ook wat grimmiger, waarbij regelmatig een 2 minuten tijdstraf werd uitgedeeld. 

    Borger kon het nog volhouden tot 12-12, maar daarna nam V&S afstand in de laatste tien minuten. Waar Borger de kracht ontbeerde, daar was V&S net wat doortastender. Het liep uit naar een 12-15 voorsprong en daarmee was de zege zo goed als binnen. Dat Janine er nog 13-15 van maakte was slechts voor de statistieken.