• Beilen DS2 - HV Borger DS2

Borger speelt geen hoogstaand handbal maar wint wel in Beilen.

Op zondag 2 december stond de uitwedstrijd tegen Beilen op het programma. Beilen is de nummer 8 van de 2 klasse A, terwijl Borger de 7de plek bezette. Borger moest het vandaag doen zonder Kim W en Jolien, maar gelukkig zaten beide op de bank om het team te ondersteunen.

Beilen begint scherp aan de wedstrijd en binnen een paar minuten kijkt Borger tegen een 2-0 achterstand aan. Het is Ilona die vanaf de midden opbouw de 2-1 binnenschiet, nog geen minuut later schiet Kirsten de 2-2 tegen de touwen. Na een kleine 10 minuten spelen komt Borger voor het eerst op voorsprong, als Manon vanaf 7 meter de 2-3 binnenschiet. Van de dekking die de afgelopen weken zo sterk stond was vandaag niks te zien, er werd niet samengewerkt en dit resulteerde in 3 tegen doelpunten op rij.  Via een mooie schijnbeweging van Nan, een afstandsschot van Ilona en opnieuw een benutte strafworp komt Borger weer op voorsprong. Enkele goede reddingen van Marrissa kunnen niet voorkomen dat Beilen vlak voor de rust een 8-6 voorsprong neemt. In de laatste minuut voor de rust knalt Emma de bal nog in de kruising en bepaald de ruststand op 8-7.

Direct na rust komt Borger weer op gelijke hoogte met Beilen als Emma de 8-8 binnenschiet. Mede dankzij een slapende dekking kan Beilen 2x gemakkelijk scoren en nemen zij opnieuw de voorsprong. Een paar goede redding van Kim H, geven de dekking wat zelfvertrouwen en er was geen doorkomen meer aan voor Beilen. De dekking die het publiek en de coaches gewend zijn van de Borgerder dames stond weer. Ook aanvallende kwam Borger beter in haar spel. Via Kirsten, Manon en Emma (2x) komt Borger op een 10-12 voorsprong. De wanhoopsschoten van Beilen die volgenden waren een prooi voor de keepster van Borger. Hoekspelers Roos en Jasmijn waren constant snel weg en konden direct aangespeeld worden door Kim H. Het was Jasmijn die 2x de bal in het doel kreeg via de snelle tegenaanval. Met een comfortabel 10-14 voorsprong op het scorebord en nog een kleine 10 minuten op de klok leek het een kwestie van uitspelen. Frea en Brenda bleven vanaf de kant de dekking coachen maar konden niet voorkomen dat Beilen tot 2x toe scoorde.  Maar via Kirsten en Emma breidde Borger de voorsprong verder uit en leken de punten toch echt mee te gaan naar Borger.  Dat Beilen  daarna nog 3x scoorde maakte niet meer uit. Na 60 minuten handbal stond er een 15-16 overwinning voor Borger op het scorebord en tevens ook in Brenda haar schriftje. De scheidsrechter constantere echter een 14-16 overwinning voor Borger.

Door de overwinning schuift Borger op naar plek nummer 6 en spelen de dames volgende week zondag om 13.15 uur thuis in de Koel tegen de nummer 7 S.V.W.W.